OMGEVING AMEGLIA LERICI – CINQUE TERRE.

De omgeving Ameglia Lerici- Cinque Terre lenen zich uitstekend om uitstapjes te maken. Naast het mooie en uitgestrekte zandstranden, zijn er tal van mogelijkheden.

Camping River village

De Camping bevindt zich op de grens tussen Ligurië en Toscane. In de omliggende dorpjes Ameglia, Lerici en het veel grotere middeleeuwse Sarzana beleef je nog het echte Italië.

Cinque Terre

Cinque Terre de absolute toeristische top omgeving, bezoek de dorpjes en u begrijpt waarom: vijf pittoreske dorpjes, opgenomen op de werelderfgoedlijst (Unesco).De kleurrijke dorpjes lijken wel tegen de bergen aan te plakken, met uitzicht op zee – je zou er nooit meer weg willen. Tip, bezoek Cinque Terre niet met de auto maar bij voorkeur per trein of met de boot.

Pisa

Mag uiteraard ook niet ontbreken. De befaamde scheve toren, waar Galileo ooit de werking van een telescoop demonstreerde, moet je absoluut gezien hebben. Het is een echte toeristische trekpleister, maar nadien kan je opnieuw van alle rust genieten op de camping.

Portovenere

Ook wel het zesde dorpje van de Cinque Terre genoemd. Boezoek Portovenere en geniet van een drankje op een van de vele terrasjes, heerlijk zonnen op de rotsen of berbaas u over de grote plezierjachten die hier in de haven liggen. Meer Italiaans krijgt u het waarschijnlijk niet…………….

San Gimignano

San Gimignano is bekend om zijn 14 torens die het silhouet van de stad domineren. Deze zijn in de 12de en 13e eeuw door rivaliserende rijke families opgetrokken. De torens deden dienst als woning en versterking, maar vooral als prestige object. Op haar hoogtepunt had de stad ongeveer 72 torens. De overgebleven torens zorgen voor een bijzondere mooie aanblik als je door het glooiende landschap richting het stadje rijdt.

Volterra

Heel oude stad waar in de 8ste eeuw voor Christus. Uit die periode en uit de Romeinse tijd is nog veel bewaard gebleven. Prachtig uitzicht over de typisch Toscaanse omgeving.

Carrara

De marmerhoofdstad van de wereld. Michelangelo zocht zijn marmerblokken persoonlijk uit in Carrara in de Cave di Fantiscritti, een van de vele marmergroeven in Carrara. Er zijn er zo’n 300 hier in de buurt, waarvan de meesten nog steeds in gebruik zijn. Een bezoek aan een marmergroeve is absoluut een bezoek waard. Als je de bergen van Carrara tegemoet rijdt, denk je misschien eerst nog aan besneeuwde toppen. Maar de prachtige witte toppen die je ziet, zijn van marmer.

Florence Firenze

Firenze was de hoofdstad van de Renaissance en alleen daarom al moet je er ooit geweest zijn. De vele kerken, bruggen, pleinen en paleizen doet u verbazen.