Greenchalets Viareggio

OMGEVING VIAREGGIO TOSCANE

Viareggio geniet internationale bekendheid als badplaats aan de Ligurische zee. De grandhotels en cafe’s zijn gekenmerkt door een Art Nouveau bouwstijl en in de haven lijkt het wel een etalage voor dure jachten.
Door de brede zandstranden, koele zeewind en gezellige strandtenten is het strandleven zeer aangenaam in deze geliefde kindvriendelijke badplaats.
Tussen het centrum van Viareggio en Lido di Camaiore bevindt zich een 3 kilometer lange boulevard met winkels van de bekende kledingmerken. Gezellige terrasjes en de beroemde Italiaanse gelateria’s. De winkels zijn open tot laat in de avond.

Uitstapjes en dagtochten:

Vanuit Viareggio kun je een strandvakantie perfect combineren met leuke culturele uitstapjes.
Bezoek het muzikale Puccini festival in juli en augustus in Torre del Lago Puccini, een plaats in de gemeente Viareggio.
Wil je meer zien van Toscane dan liggen de bekende plaatsen Lucca, Pisa en Siena dichtbij.
Ga bijvoorbeeld met het gezin een vierpersoonsfiets huren om over de 4 km lange stadswal van Lucca te fietsen!

Pisa dankt zijn bekendheid natuurlijk aan de scheve toren op het beroemde Piazza dei Miracolio. Maar Pisa heeft ook een van de grootste universiteiten van Italië en is daardoor een gezellige studentenstad.

Of een dag naar de provinciehoofdstad van Toscane, Florence… met de vele musea, het mooie centrum met de bekende brug uit de film, Het parfum.

Iets noordelijker van Viareggio ligt Cinque Terre. Cinque Terre moet u zeker een keer gezien hebben. Het bestaat uit 5 uniek gelegen pittoreske dorpjes welke u het beste per trein of per boot kunt bezoeken. Een mooie wandelroute, de Via dell’Amore verbindt de dorpjes met elkaar.
In de omgeving van Pisa ligt het amusementspark Piccole Mondo. Het park is gebouwd door familie Fornaciai die een lange ervaring heeft met het opzetten van kermisattracties voor kinderen.
Ze zijn er trots op dat ze de hoogste glijbaan van Toscane hebben.
Maar er zijn meer pretparken zoals het Pinocchio Park in Collodi, het prehistorisch park in Peccioli of de Zoo in Pistoia.