Omgeving Porlezza – Lago di Lugano 2019-03-17T15:03:08+00:00

facebook

ArrowNL

ArrowNL

Vragen NL

LAGO-DI-LUGANO

Airport Bergamo
Lugano/Como meer
San Siro stadion
Info voor op vakantie

Porlezza is een klein, gezellig dorpje met diverse restaurants, een boulevard waar je heerlijk Italiaans ijs kan proeven of genieten van een Prosecco op de gezellige terrasjes. Door zijn centrale ligging is Porlezza een uitstekende uitvalbasis voor wandel en fietsroutes. Niet ver rijden vanaf Porlezza zijn er nog veel meer mogelijkheden voor het maken van dagtochten.

Erg leuk voor de hele familie is met de boot naar Menággio of het schiereiland Bellágio aan het Comomeer. Of bezoek een van de prachtige tuinen aan het chique Comomeer.
Op 25 km van Porlezza ligt Marcote, een prachtige subtropische tuin op het schiereiland, welke bereikbaar is per auto of per boot.

Het dorpje Gandria aan het meer van Lugano is een bezoek waard. Het dorpje is tegen de rots helling aangebouwd en heeft nauwe en steile steegjes.
Er zijn bijzondere bergen om te bezoeken, bijvoorbeeld de Monte Sighignola of de Monte Generose 1704m, een panoramaberg bij Lugano, welke te voet of met een toeristisch treintje te bereiken is.
Elke zaterdag is er markt in Porlezza en elke woensdag een grote markt in Luino aan het Lago Maggiore.
In elk chalet ligt een informatiemap met nog meer uitgebreide mogelijkheden.